SjuHundraMiljoner

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Jag hann, helt otroligt jävla tokbra!

Av SjuHundraMiljoner - 26 november 2008 08:58

AV: BesserWisser


Jag svängde runt hörnet och var för en gång skull ute i god tid. Normalt är jag en tidsoptimist som aldrig skulle komma på tanken att slösa minuter vid busstationen bara för att slippa stressa! Just denna dag var jag trots allt ute 5 minuter tidigare än vanligt vilket gav mig oändligt med tid till tåget.


Som sagt jag svänger runt hörnet och på busshållplatsen står det 9 min till nästa, ska jag behöva vänta 9 fucking minuter!!? Då har ju för fan både tappat mina 5 framförhållna samt fyra extra! Nääe aldrig tänker jag och går ner en bit till sveavägen där typ 6 andra linjer kan ta en till centralen.


Vad händer då? ... Vad häänder dåå?  Inte ett jävla skit! Inte fan dyker det upp någon av dom sex bussarna, däremot passerar fem fucking bussar med ej trafik på. Vad gjorde dom då? Ute och övningskörde på vinterväglag kanske?


I alla fall, nu börjar tiden bli jävligt knapp och tänker att jag får väl gå tillbaka och ta 2:an i alla fall som skulle komma efter 9 min, jag har väl stått här i typ 5 så jag knallar tillbaka.


När jag kommer runt knuten ser jag mkt riktigt 2:an men inte på hållplatsen utan åkandes ifrån hållplatsen och med 3min kvar till avgång på skyltfan. Vad är det här för jävla anarki, busschaufförer kan väl för i helvete inte börja tänka kreativt och fritt. Dom ska ju slava under parollen alltid i tid vare sig det brinner i bussen eller ej. Fuck!


Jag vänder om en andra gång till sveavägen där nu ett femtontal personer står och väntar men ingen av dom sex verkar vilja plocka upp oss.


Till slut kommer 59:an inglidandes och jag hoppar på och frågar min sätesgranne vilken väg linjen tar till centralen. Den går i stort sätt raka vägen vilket låter förhoppningsfullt.


Vad händer då, vad händer då!?


Tre vilsna killar ska stå och köra korsförhör med chaffisen som är så ruggigt manjana att han faktiskt svarar. Äääntligen rullar vi och jag kollar på klockan, det är nu 8min och 50 s till tåget lämnar centralen wtf ska jag göra, med flyt i trafiken så kan det gå tänker jag och biter i vanten.


Vad hääääänder dååå!!


Mr Manjana kör som en pensionär med ringrost i knäna och pepparkaksdeg i gaspedalsfoten. Viii sniiiglar fram i 35-40 km/h. Killen e hög på gräs eller nått downtjack han styrt upp på senaste fikarasten. Jag måste agera plingar som en dåre och begär avstigning mitt på gatan utanför Rådmansgatans t-station. Eftersom han är Mr Chill så självklart, allt går bra idag så jag får kliva av.


Med sjumilasteg (sjuhundramiljonermilasteg) nedför trapporna, måtte gud se mig nu och sända tuben tänker jag när jag fumlar med SL-kortet. Jaaaaa det kommer ta mig tusan tåg från båda håll samtidigt, har han hört min böntro?  Ja såhär i juletider kanske i alla fall tomten kände för att skicka en tidig klapp.


Jag hoppar på så långt fram som jag kan för att minimera löpsträckan när vi kommer till centralen. Vad är klockan? 3 minuter kvar, det kan fan gå vägen ändå! Högtalaren ropar ut min sin sensuellaste stämma nästa Odenplan!


Satans jävla förbannade skit oxå, jag har gjort det enda, det sämsta, det mest onödiga och irriterande som tänkas kan i denna situatuion. Hoppat på fel tåg.


På andra sidan perrongen står tåget som ska mot centralen och jag hinner över för att komma på. Nu är det kört tänker jag, knappt två minuter till att tåget går det är ju fan inte möjligt ens i teorin. Men här vänder det plötsligt.


Killen som kör den här tuben är allt annat än en Mr Manjana. Just idag så är han iklädd F1 stället och har odlat en Nigel Mansel mustasch långt upp till öronen. Han spenderar ca 10s på varje depåstopp vilket gör tiden till point zero vid anländandet till the C.


Hoppet är det sista som lämnar kroppen och jag fullkomligt flyger fram mellan tjocka advokater, jiddrande förortsgäng och fnittrande fjortisar. Likt en fransk parkourkung virvlar jag igenom den påpälsade massan och mitt tåg står kvar.

Jag får nästan tårar i ögonen av lycka, men klockan visar ju 1,5 minut över tiden vad har hänt. Har äntligen alla förbenade förseningar varit till min fördel? Fucking YES, jag blir så glad så jag klappar om konduktören som står och röker.

- Det är inte alla dagar jag är glad över att ni inte sköter er som ni ska! skrattar jag och han flinar lite tillbaka och säger: - Det är inte varje dag som är dom andra lika!


Jävla fint sagt. Jävla fin kille. Och tack gode gud för Nigel Mansel!

 
 
Sofia

Sofia

26 november 2008 09:48

God morgon! Jag hade kört med styckeindelningar eller underrubriker (ja, jag är jorunalistikstuderande) så det blir lite mer lättläst :P

Skönt att sagan fick ett lyckligt slut iallafall :)

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Sofia

Sofia

26 november 2008 10:09

Sådärja!

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Ingen bild

BesserWisser

26 november 2008 10:10

Med all respekt för er med intellektuell utbildning har jag nu gjort lite korrigeringar i texten. Förmodligen på helt fel ställen men det bör vara lite enklare att få texten att flyta vid läsning. En och annan andningspaus har oxå lagts in för dom precis som Sofia läser våra inlägg högt för mer känsla ; ). Tack för att du följer vår blogg!

 
Ingen bild

fru Besserwisser

26 november 2008 12:40

jag är väldigt glad att du hade turen (tillsist) på din sida igår och kom hem i rimlig tid, men också glad över storyn för jag skrattade gott när du berättade. :-) Love you!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SjuHundraMiljoner - 15 oktober 2009 23:05

Av: BesserWisser Härliga tider, sköna tider. Med en kall i sin hand, sonen i knät och liggandes i hängmattan i solnedgång! Till råga på allt bli rånad på läckerheterna av vår taggiga inneboende Ralph som oxå diggar öl, korv och hårdrocksbandet Mu...

Av SjuHundraMiljoner - 10 juni 2009 14:54

AV: BesserWisser   Tänkte bara bli lite nostalgisk och tänka tillbaka på alla härliga stunder jag och MesserSchmidt haft på jobbet då vi faktiskt var aktiva på den här bloggen.   Faktum är att man blir som mest kreativ när man gör nått väldigt monoto...

Av SjuHundraMiljoner - 16 april 2009 23:24

AV: MesserSchmitt ...för att jag återigen har svikit bloggen under en viss tid. Detta beror på många faktorer som bland annat innefattar en absurd förkylning/sjukdom samt påsken med påskhare och allt vad det innebär.  Det har dock hänt en hel del som...

Av SjuHundraMiljoner - 8 april 2009 15:11

AV: MesserSchmitt Ja nu har då löpträningen kommit igång. Fick ett presentkort på löplabbet av min underbara flickvän så nu ska nya skor köpas in och sedan är det bara att köra ännu hårdare. Jag hade med mig min flickvän på första löprundan och hon f...

Av SjuHundraMiljoner - 6 april 2009 13:19

AV: MesserSchmitt Jag är en människa som lever lite såhär dag för dag och i förbifarten hör jag lite löst vad som händer i världen och just nu pågår tydligen en finanskris som är rätt allvarlig. Ibland så kommer dock nyheter som jag inte har så stor ...

Klotterplank

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur lång tid behöver ett genomsnittligt rikspucko på sig för att svänga ut på en öppen väg?
 2 minuter
 5 minuter
 30 minuter
 10 år
 Ett ljusår

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards